Всички искаме да живеем възможно най-дълго и да бъдем максимално здрави и щастливи. Това е и основният акцент на zdravakoja.com. Ние следим най-новите проучвания и споделяме тази информация с нашите читатели. Вярваме, че знанието е сила, затова в нашата работа ние непрекъснато се стремим да помогнем за повишаване на стандартите за ноу-хау и се фокусираме върху най-новите технологии и открития в сферата на естетичните науки, които демонстрират трайни резултати, като същевременно спазват най-високите стандарти за безопасност.

Как слънцето вреди на кожата ни

Проучване на изследователи от Щатския университет на Ню Йорк - “Бингхамптън”

Предишни проучвания документират как всеки тип UV лъчение прониква на различни дълбочини в кожата и доказват, че продължителното излагане на слънце може да доведе до рак на кожата. Но как точно е получило по-малко внимание. Изследователите от университета “Бингхамтън” - Нюйоркския държавен университет - описват механизма, чрез който ултравиолетовата радиация, излъчена от слънцето, уврежда кожата ни. Изследването показва, че UV отслабва връзките между клетките в роговия слой - най-горния слой на кожата - като влияе на протеините в корнеодесмозомите, които помагат на клетките да се прилепват заедно. Ето защо слънчевите изгаряния водят до пилинг на кожата.

Антиейджинг откритие може да доведе до нови възстановителни процедури за кожата

Изследване на Еми Нишимура, професор по биология на стволовите клетки в Токийския медицински и стоматологичен университет

Професор Еми Нишимура разкрива, че стареенето и излагането на UV изтощават стволовите клетки на решаващ колагенов протеин. Кожните специалисти могат да разпознаят колагена като ключов играч за поддържане на здрава, младежка и еластична кожа. Отслабените стволови клетки вече не се делят нормално и в крайна сметка са принудени да се превърнат в кожни клетки на възрастни. С течение на времето толкова много стволови клетки се повреждат, че няма достатъчно здрави, които да ги заменят. Това изследване предоставя нова представа за това как възниква загубата на стволови клетки и дори идентифицира два химикала, които може да са в състояние да го предотвратят.

Ефектите от фасциалната терапия върху миофасциалната тъкан, подкожните мазнини и целулита при зрели жени

Изследване на T. Барт Джеймсън - сертифициран треньор по лека атлетика и специалист по възстановяване на сила и здравословно състояние

Има ли начин за лечение на целулит, без да се предприемат драстични мерки, като хирургични намеси, или да се изразходват огромни средства за козметични кремове? В рамките на 12 седмици в това проучване участват 33 жени в зряла възраст. Целта е да се проучат ефектите на техниките за механична манипулация на фасцията като неинвазивен метод за лечение на целулит. Според откритията в изследването, фасциалната терапия се оказва успешна за намаляване на „подкожната мастна тъкан“ и намаляване на появата на целулит през 12-седмичния период. Проучването установява също, че при субектите, които използват устройство за масаж, се забелязва повишаване на метаболизма.