fbpx

Помислете за това по този начин: какъв е смисълът да почистваме лицето си с такава грижа денем и нощем, ако след това нанесем четка, която не е толкова чиста?

Отделете няколко минути, за да почистите всички инструменти, с които използвате грима. Ще забележите разликата!

И нека открием още нещо: в зависимост от вида на четката и нейната употреба, честотата на измиване варира. Например, четките, с които използваме течни продукти, като основа за грим, би било препоръчително да измиваме всяка седмица, тъй като те натрупват много продукти, а четките с които нанасяме прахообразни продукти, поне на всеки 15 дни.

Обясняваме как да направите добро почистване:

  1. На първо място, най-основният начин за почистването им е със сапун и вода. Използвайте максимално неутрален сапун, особено за четки или други.

Просто е необходимо да ги накиснем във вода, да нанесем сапуна и да направим кръгове на ръката, сякаш рисуваме върху нея. Взимаме съд с вода, добавяме сапуна и движим четката с кръгови движения. Накрая те трябва да бъдат поставени да изсъхнат, оставяйки ги да лежат в положение, в което не докосват нищо, да са във въздуха.

  • Друга техника за почистване на четките е с масло , то премахва целия продукт от четките много по-лесно и бързо. Той е най-устойчив и понякога само със сапун не може да премахнете всички останки.

Ето как да почистите най-добре с масло, поставете малко върху абсорбираща кухненска хартия и след това внимателно почистите четката и малко по малко премахнете всеки останал грим, на следваща стъпка почиистете със сапуна и водата, начина, който коментирахме по горе.

И накрая, искаме да ви дадем съвет за най-добрия начин за грижа за четките:

Важно е четките да са винаги чисти и сухи . Имайте предвид, че те трябва да се изсушат добре, преди да се поставят в изправено положение, тъй като металните части могат да ръждясат. Не трябва да изсушавате четките по друг начин, освен естествен, тъй като това може да доведе до влошаване на лепилото, което свързва косъмчетата и след това да загубите част от тях.

След като изсъхнат, ги съхраняваме или вертикално, с косъма нагоре или в калъф.

И това е! Лесно нали?