fbpx

Почистващите продукти за лице са сред най-използваната козметика. Независимо от възрастта и типа кожа, която имаме, всички ние задължително трябва да почистим лицето си в края на деня! Това е също толкова важен процес, колкото миенето на зъби. Причината е, че така освобождаваме кожата си от натрупаните замърсявания и мъртви кожни клетки. Кожата ни става по-устойчива и не е така податлива на бактериални инфекции.
Всяка дама има своя вълшебник за този малък, но истински значим процес. Разбира се, това е съвсем нормално! Като представители на нежния пол, ние се стремим към здрава и добре изглеждаща кожа. Истината е, че понякога правилният избор на козметични продукти е само 1/2 от “добре свършената работа”. Почистващите гел, пяна, мляко или вода, освен правилно подбрани според типа кожа, е важно да бъдат и правилно използвани!
Ще ви дадем няколко скромни, но професионални съвета, как да почиствате кожата си правилно, в домашни условия, независимо от това дали е суха, мазна, смесена или чувствителна.
Първата и най-важна стъпка е да бъдем с чисти ръце. Може би това ви звучи незначително, но истината е, че в основата на това да не замърсим кожата си с допълнителни бактерии и да ги разнесем по лицето си, са именно чистите ръце!
Следващата стъпка е да отстраним грима си. Използвайте памучен тампон с мицеларна вода или мицеларно масло!
Третата стъпка е да намокрим лицето си със студена вода – това е по-добрият вариант, защото топлата допълнително изсушава кожата.
След това сложете на дланите си почистващия продукт. Размажете го в двете си ръце, втрийте нежно върху лицето си! Бъдете внимателни, не прилагайте натиск в движенията си! По този начин ще премахнете мъртвите клетки от кожата, както и праховите частици от повърхността ѝ.
Следващата стъпка се състои в премахване на нашия почистващ продукт. Това се случва чрез изплакване на лицето с хладка/ студена вода. Важно е внимателно да подсушим кожата си с чиста хавлия, без да правим резки и груби движения, които може да раздразнят и наранят кожата.
След като сме приключили с почистването, последната стъпка е да тонизираме кожата и възстановим нейното PH с тоник или ребалансираща есенция с витамини.  Това е също толкова важна стъпка, колкото самото почистване. Не бива да оставяме кожата без да сме възстановили нейното PH след измиването.

След като сме тонизирали можем да нанесем подходящ серум или крем според нуждите на нашата кожа.