fbpx

Как да възстановим кожата си след лятото

След заслужена и дълга ваканция е време да се върнем към работата и ежедневните си задачи и това се отразява на настроението ни. Но дори и да не го знаете, кожата също страда от този синдром.

През лятото тялото ви е било подложено на много температурни промени, непрекъснато е било изложено на слънце, къпане в морето, четкане от пясък, хлор в басейна и т.н. Тези фактори са оставили „отпечатък“ върху него, което кара кожата да изглежда много по-груба, отколкото по друго време на годината. Всичко това води до прогресивно влошаване на състоянието му и е много вероятно сега да изглежда по-сухо, дехидратирано и грубо.

ГОТОВЕТЕ СЕ ЗА Есен!

От съществено значение след лятото

Като начало е много важно да сме наясно, че кожата ни се нуждае от интензивно ексфолиране, тъй като е от съществено значение да се премахнат мъртвите клетки, примесите и грапавостите, за да се помогне за появата на нови клетки и следователно за клетъчната регенерация на нашата кожа.

Ако не помогнем на кожата да премахне тези „излишни“ клетки, може да се образува дебел слой, който ще попречи на продуктите, които прилагаме в ежедневието си, да бъдат правилно усвоени (по този начин не виждате резултати или подобрения). DERMAPEEL PRO е идеалната продуктова линия за тази мисия: новото поколение козметичен пилинг, който незабавно третира несъвършенствата на кожата с цел стимулиране на нова по-гладка и по-ярка кожа за по-дълбок и незабавен обновяващ ефект, и всичко това без излющване и зачервяване.

Хидратация, хидратация, хидратация

Със сигурност вече знаете: хидратираната кожа е синоним на здрава кожа. След лятото кожата вероятно е станала по-груба, което подчертава преждевременното стареене. Това се дължи на липсата на вода, тъй като слънцето е погълнало по-голямата част от нея. От съществено значение е да се използват специфични продукти, които ни помагат да възстановим хидратацията на лицето и тялото си. Линията POWER HYALURONIC е формулирана за постигане на една крайна цел: ултрахидратация. Неговата иновативна комбинация от активни съставки благоприятства баланса и засилва естественото съдържание на хиалуронова киселина в кожата.

Осветено лице, здраво лице

За да направите кожата ви отново да изглежда блестяща и ревитализирана, препоръчваме да използвате продукти с високо съдържание на Витамин С (POWER C +) : тя постига мощно антиоксидантно действие благодарение на комбинацията от производни на витамин С (25%) заедно с плодови екстракти като нар и Акаи (10%). С тези продукти ще можете да неутрализирате свободните радикали и да стимулирате образуването на колаген, който е отслабен през последните месеци.

Въпреки че тези продукти са най-търсени и необходими след лятото, важно е да посетите вашия козметик, така че да могат правилно да диагностицират и анализират кожата ви след ваканция и заедно да изберете най-подходящата грижа според нуждите на кожата ви в този момент.