fbpx

Знаете ли, че очите са номер 1 в списъка с проблемни зони на жените?
Това е така, защото кожата около тях е най-тънката кожа в човешкото тяло и именно затова е и най-уязвима. В тази зона наблюдаваме подпухналост; тъмни кръгове, отпуснати клепачи, бръчки на смеха;
Любопитни факти са, че:
● очите могат да обработват 36 000 бита информация на всеки час и да се съсредоточат върху 50 неща за една секунда;
● мигаме приблизително 10 000 пъти на ден
●кожата около очите е с една четвърт по-тънка, отколкото останалите части на тялото ни. Окото и околоочният контур са една от най-чувствителните зони на лицето.
● това е първата зона страдаща от умора и стареене – тъмни кръгове, финни линии, торбички.
● там циркулацията на кръвта е по-бавна, което означава, че дренажът от зоната е винаги недостатъчен. В тази зона има само няколко мастни жлези, поради тази причина хидролипидния филм е прекалено слаб, за да предпази очите от стреса.
Външните условия също оказват своето влияние върху най-тънката кожа на лицето (тази около очите). Слънчева светлина, вятър, студ, замърсявания. Околоочният контур е една от първите зони, където процесите на стареене се забелязват –образуват се бръчки и следи от умора. С възрастта кръвта и лимфната микроциркулация се забавят, причинявайки уморен вид, дължащ се на тъмните кръгове и торбички под очите, които все повече се задълбочават заедно с процесите на дехидратацията.
МИГЛИТЕ ИМАТ МНОГО ВАЖНА РОЛЯ ЗА ОЧИТЕ, КАТО ГИ ПРЕДПАЗВАТ ОТ ВЪНШНИ ТЕЛА
Негативно върху миглите действат различни фактори като погрешен начин на почистване на очите и миглите, недостатъчно подхранване и хидратация, излагане на слънце или просто времето, което кара миглите да загубят здравината си и да започнат да се чупят и падат.
КАК ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА ЗАЩИТА НА ОЧИТЕ И ОКОЛООЧНИЯ КОНТУР?
стъпка 1 – използвайте крем за околоочен контур;
стъпка 2 – не използвайте един и същ крем за лице и околоочен контур;
стъпка 3 – обилна хидратация на околоочната зона;
стъпка 4 – използвайте качествен продукт за отстраняване на грима, без да се налага да търкате прекалено тази така чувствителна зона.

Важно е да започнете с използването на околоочен контур в ранен етап от време, не е нужно да чакате 30 или 40 години. Първата причина е, че тази зона има нужда от интензивна защита, постоянна грижа и по-изострено внимание, Околоочният крем ще ви помогне за намаляване на тъмните кръгове, ще забави появата на финни линии,
ще изглади или поне ще намали съществуващите бръчици, както и ще повдигне клепача. Както сме казвали не веднъж, бръчката започва своето образуване 10 години преди появата й върху нашето лице. Съответно около 20 години е перфектно да започнете използването на крем за околоочен контур съобразен с нуждите на вашата кожа, разбира се.