fbpx

Доброто почистване е сред най-важните стъпки за здравето на кожата. Техниките за това са се променили с течение на времето заради многобройните променливи фактори на околната среда, които могат да навредят на състоянието й. Обикновеното измиване често е недостатъчно, особено ако искате кожата ви да бъде цялостно почистена.

Двойното почистване

Този метод гарантира, че кожата ви ще е чиста, без да премахва естествените ѝ масла и да я лишава от влага. Това е вековен метод, при който се използват два почистващи продукта, обикновено на маслена и водна основа, за да се отстранят всички следи от грим, мръсотия, замърсявания и всички други нечистотии, които се задържат върху кожата ви през деня.

Противно на това, което си мислите, двойното почистване не е толкова трудоемко, колкото изглежда. Това е прост процес в две стъпки, който ще добави само няколко минути към рутинната ви грижа за кожата, но ще ви донесе многобройни ползи и ще ви помогне да постигнете онези перфектни резултати. При двойното почистване на кожата у дома можете да следвате следните прости стъпки.

 

Няколко прости стъпки

СТЪПКА 1

Използвайте мицеларна вода или мицеларно масло за първото повърхностно почистване. Нанесете мицеларната вода върху памучен тампон, ако използвате такъв. Използвайте върховете на пръстите си, ако нанасяте почистващо масло или балсам.

СТЪПКА 2

Можете да масажирате продукта в кожата си, като използвате памучни тампони ако използвате мицеларна вода или върховете на пръстите си като леко ги намокрите. Това ще разтвори всякакъв вид остатъци, включително слънцезащитни продукти, себум и грим, нежно, но ефикасно.

СТЪПКА 3.

Изплакнете продукта от лицето си с малко вода. Ако искате да сте сигурни, че всички остатъци са отстранени, можете да продължите да търкате с кръгови движения.

СТЪПКА 4.

Както обикновено, вземете малко количество от продукта за почистване на лице(пяна или измивен гел) и нежно го масажирайте в кожата си. Когато правите това, можете да използвате върховете на пръстите си или четка за измиване на лицето. Това ще почисти кожата в дълбочина и ще отсрани напълно всички останали замърсявания.

СТЪПКА 5.

След като изплакнете добре продукта от лицето си, подсушете  внимателно без да търкате и продължете с редовното нанасяне на тоник, серум и овлажнител. Това е всичко. Усвоили сте изкуството на двойното почистване.

 

Изберете правилно състава на продуктите

Видът на почистващите продукти, които избирате, също играе решаваща роля и трябва да зависи от типа кожа, която имате. За хората с мазна кожа използването на нежни почистващи продукти, които контролират производството на мазнини и с антибактериално действие, е сигурен залог. Изберете обаче продукти, които да не пресушават прекалено кожата ви.

Тези със суха кожа трябва да изберат продукт, който е успокояващ, омекотява и нежно хидратира кожата. Търсете вещества, които ще ви помогнат да се отървете от увредената кожа и матовостта.

Ако имате смесена кожа, търсете почистващи продукти, които няма да накарат кожата ви да се чувства суха и същевременно ще предотвратят омазняването ѝ. По този начин е за предпочитане да изберете почистващ продукт на маслена основа. Можете да потърсите компоненти като витамин А и масло от шипка, които ще озарят, овлажнят и изгладят бръчките по кожата ви.

Освен че ви осигурява идеално чиста кожа, двустепенното измиване има куп прекрасни ползи за грижата за кожата, които ще подобрят общия вид и здравето на лицето ви. То също така повишава ефективността на другите продукти за грижа за кожата, тъй като кожата ви може да абсорбира другите продукти за грижа за кожата много по-ефективно, когато е чиста от замърсители, грим и остатъци от слънцезащитни продукти.