fbpx

Хидратацията на кожата е по-важна, отколкото си мислите. Добре хидратираната кожа е синоним не само на красота, но и на здраве.

Кожата на лицето е изложена на постоянни външни агресии: замърсяване, слънчева светлина, вятър, студ и др. и следователно тя трябва да бъде адекватно защитена. Предоставяме ви „инструментите“, необходими за предпазване от тези елементи, както и от планираното стареене на кожата, тоест неизбежното течение на времето. По този начин хидратацията е концепция, която трябва да присъства от първия момент, в който започнем да се грижим за младата кожа и през всичките ни етапи от живота.

Какви различни продукти можете да използвате за насърчаване на хидратацията на лицето си?

– Дневен крем. Дневните кремове са формулирани, за да предпазват кожата ни от външни агенти, които я атакуват, а също и от стрес. Хидратиращите продукти ще ви осигурят водния баланс, който е необходим на кожата ви, за да се справи с ежедневието ви.

– Нощен крем. Нощните процедури се формулират по различен начин от тези през деня, тъй като през нощта, докато спим, тялото ни е отпуснато и е в процес на обновяване на клетките. Хидратиращия нощен крем се възползва от този момент, за да освободи активните си съставки и да осигури на кожата ви хидратацията, от която се нуждае в дълбочина. По този начин ще се събудите с по-спокойно и гладко лице.

– Околоочен контур. Бръчките около очите са един от първите симптоми на стареене на кожата. Кожата в тази област е много нежна, така че се нуждае от специфично лечение. Хидратиращ околоочен контур придава на областта гъвкавостта, от която се нуждае. И да се усмихвате без страх!

– Серум или Бустер. Серумът или специфичният хидратиращ бустер са „плюсът“, от който се нуждае кожата ни, ако забележим, че тя наистина е дехидратирана, било то през определен период от време, или защото кожата ни е суха или много суха. По принцип те обикновено се прилагат преди обичайното лечение.

Маска. Маските обикновено се прилагат веднъж седмично и също са част от този идеален „плюс“, за да поддържат лицето хидратирано.