fbpx

Целулитът – генетичен проблем или можем да се преборим с него ЗАВИНАГИ с много упоритост и правилна грижа за тялото?
Писнало ли ви е от хилядите процедури, болезнени масажи, кремове, които НЕ помагат и стотиците левове, похарчени за всичко изредено и то с едничката цел – да се отървем от целулита ЗАВИНАГИ? Ако е така, разбираме ви напълно! Именно затова помолихме за съвети за борба срещу враг №1 на всяка жена трима от топ експертите на България. Това са Емили и Иван Василеви – холистични треньори и Славянка Стойкова – представител на любимата козметична марка на испанското кралско семейство за България.
Накратко за целулита – това е проблем, с който се сблъскват между 90 и 95% от дамите. Генетично, нашите тела са предразположени към проявата на досадника. В сравнение, той се забелязва при само 10% от господата. Защо? Генетичен проблем ли е целулитът или ние можем да го преборим с упоритост и правилна грижа за тялото?
Експертите споделят, че за тях целулитът е по-скоро здравословен проблем, отколкото оптичен. Той е проблем, свързан с мускулните влакна под "целулитните" зони. И за жалост, не означава, че просто задържаме вода или сме попрекалили с мазничкото месце по празниците. До голяма степен, неговата поява се дължи и на застояване на лимфата и задържане на токсини в тялото. „Това, което трябва да ни притеснява е че заедно с целулита се появяват редица други проблеми свързани с кръвта, отичане на краката, натрупване на токсини и други.“, сподели Славянка Стойкова.
Емилия и Иван Василеви, са едни от най-отвъртените треньори в България, борещи се именно с този проблем и отскоро лансирали нов и много иновативен метод за борба с целулита. Те ни съветват да съчетаем упражнения, хранителен режим, добра хидратация на тялото, разнообразни масажи и подходяща за нас козметика. „Важно е
да разберем, че трябва да сме търпеливи и да дадем време на тялото си, преди да забележим видим резултат, както и че трябва да се борим с целулита отвътре навън.“, споделят Емилия и Иван Василеви. Те добавят, че адски болезнените и скъпи процедури, често са или изцяло без ефект, или с такъв, който в видим само за няколко
месеца.
Емилия Василева ни съветва да наблегнем на различните видове 3-Д, скулптиращи мускулите, техники и мануални масажи, които да повлияят колагеновите фибри в нашето тяло и същевременно да разкъсат коварния фиброзен целулит.
Иван Василев пък добавя, че за да бъде повлиян целулита трябва и да се фокусираме върху приема на подходящи, богати на фибри храни и разбира се, да пием поне 1.5 литра вода на ден. Той добавя и че няма един определен набор от упражнения, които да работя за абсолютно всички, тъй като подходът към всеки организъм и тяло е строго индивидуален, каквито са и неговите нужди, това включва – правилно подбран хранителен режим, масажи, козметика и тренировки.
Славяна Стойкова, от своя страна, като козметичен експерт, ни съветва да се оглеждаме за следните съставки в продуктите за борба с целулита: кофеин и карнитин – като тези продукти, тя ни съветва да използваме сутрин, тъй като биха могли да доведат до дисбаланс в съня.
Представителката на любимата козметична марка на испанското кралско семейство добавя и че има доста модерни активни съставки и супер храни, които можем да открием и в козметиката, подходяща за грижа за кожата и в частност – за борба с целулита. Това са различните видове микро водорасли, които възстановяват процесите на комуникация между тъканите и съответно регулират задържането на вода и лимфни течности в частите на цялото, засегнати от целулита и зеленото кафе (мача), което пък има дрениращо действие и спомага горенето на мазнините и отслабването.
„Без значение е обаче колко добри и скъпи са продуктите, които използваме, ако не подготвим кожата си по подходящ начин, за да може активните съставки да подействат в дълбочина. Ние съветваме своите клиенти да ексфолират кожата си 1-2 пъти в седмицата и 1-2 пъти да приложат техниката за сухото четкане, като е много важно то да се прави отдолу нагоре, към сърцето. Така засилват и кръвообращението си.“, съветва Славянка Стойкова.
Единодушно и тримата експерти напомнят, че е много важно да се консултирате със специалист преди да предприемете каквито и да било мерки за борба срещу целулита.


Специално, за да ви обясним как най-лесно да преминете през борбата с целулита, сме ви подготвили вълнуващ уебинар на 11.05 от 17:30 часа. Запишете се тук:
https://shop.tradingbulg.com/tqlo-za-primer-free-webinar/