fbpx

Пролетта идва, а с нея и новите грим тенденции

Безспорно пролетта е един от най-красивите сезони, а Кирил Гуцов ни е подготвил няколко важни съвета за грижа за кожата и грим техники… за да направим пролетта още по-красива!

Грижа за кожата

През пролетта, а и през всеки друг сезон, грижата за кожата е ключовият аспект на добрата грим визия! „През този сезон трябва да се направят няколко промени в грижите, които полагаме“, съветва Кирил.

  • Фокус върху дълбокото почистване, особено при дамите със смесена към мазна кожа – глинените маски са супер решение за това, особено тези с бяла хума.
  • Продукти с Цинк и АНА киселини – изключително подходящи за подготовка на кожата преди лятото. Хубаво е тяхната употреба да приключи към края на април, най-късно до началото на май.
  • Употребата на ретиониди и дермо-абразивен пилинг – също супер решения за подготовката на кожата. Аналогично с АНА киселините и Цинка, хубаво е тяхната употреба да приключи до края на парил – началото на май, тъй като въпреки обичано от всички ни, слънцето не влияе добре на кожата, особено при употребата на по-агресивни пилинги и киселини върху нея.

Кирил ни съветва и да се фокусираме върху приема на сезонни плодове и зеленчуци, които ни предлагат подходящите за именно този сезон витамини. Всички знаем, че грижата трябва да започва отвътре навън!

Също така, трябва да започнем да интегрираме гел текстурите със стоплянето на дните, тъй като познатите ни такива от кремовете са прекалено тежки и водят до допълнително омазняване на кожата, освен ако кожата не е много суха. „Важно е обаче това да се случи постепенно и да дадем на кожата си време за адаптация, за да не я стресираме“ ни съветва Кирил.

Грим трендовете за Пролет 21′

„Тази година можем да забележим много трендове на пазара“, споделя Кирил. Важно е да наблягаме на леките и натурални текстури, когато става въпрос и за фон дьо тен-а. Много подходящи са тези от линията SkinCare Makeup на Скейндор, защото съдържат Витамин с и хиалуронова киселина, тоест съставки които се грижат за кожата и не запушват порите.

Двата най-големи тренда тази пролет ще са – монотонните грим визии в жълто и сиво, където цветът се фокусира единствено върху горния клепач.

Другият топ тренд този сезон е т. нар. минималистичен грим. При него забелязваме една единствена част на лицето да бъде акцент. Тоест, ако очите ни са акцент, то останалата част от лицето трябва да е почти гола – без контур или руж и обратното – ако акцента ни е скулата, то фокусът пада единствено там.

Това обаче съвсем не е всичко, което сме ви подготвили! Ако искате да научите повече за трендовете през следващия сезон, а и как да ги приложите върху себе си, можете да се включите в безплатния ни уебинар в ZOOM на 01.04 от 14:30. Именно Кирил ще ни покаже триковете при нанасянето на пролетния грим, на какво е важно да наблегнем и как да подберем подходящите продукти за нашата кожа, а моделът му ще бъде не кой да е а самата Луиза Григорова! Очакваме ви!

Запишете се за участие тук: https://zdravakoja.com/make-up-webinar/