fbpx

Много често по време на празничните дни парадоксално обръщаме по-малко внимание на себе си – голяма част от времето ни отива за това да напазаруваме, сготвим, организираме празнуването или срещи с приятели.
Празниците се свързват и с отклоняване от всякакъв тип здравословни диети и режими, които през останалото време се стараем да спазваме, позволяваме си повече мазни и сладки неща, приготвени по начин, който не е особено здравословен, както и сложни комбинации от продукти, които затрудняват нашата храносмилателна система. Всички тези фактори оказват
неблагоприятно влияние върху кожата и можете да усетите, че кожата Ви става по-суха, чувствителна, дори раздразнена и червена. Изненадващо за всички нас, но не и за професионалистите е много вероятно да ни се появят пъпки – от стреса от промяната в обстоятелствата във нашия живот в този период и заради по-лошите хранителни навици и по-лош сън (късно лягане, по-малко сън, по-лошо качество на съня заради прехранване вечер и употреба на алкохол).
Периодът след празниците е прекрасен момент, за да направите диагностика на кожата, защото кожата Ви има специални нужди, които дори да „скрива“ заради добрия имунитет, не трябва да подценявате. Това е времето, в което трябва да посетите специалист, който чрез диагностиката и в разговор за това как се чувствате да намерите най-подходящата грижа.  В представителния център на Скейндор – Skeynodr Institute в София на ул. Г. С раковски 125 можете да се възползвате от безплатна апаратна диагностика на кожата и консултация със специалист относно най-добрата грижа за вас и вашата кожа.

Ето и нашия топ 4 на навиците, които Ви препоръчваме да развиете в началото на годината и запазите чак до следващите празници:
1. Подхранете кожата качествено – много често по празниците сме толкова изморени, че просто „падаме“ и заспиваме в леглото. Грижата за кожата ни намалява драстично и парадоксално нямаме време за стандартната си ежедневна грижа, забравяме за маските, ексфолиантите, концентратите или серумите и оставяме в употреба само най-основните продукти. Дните след празниците са прекрасно време да си върнем всички тези полезни практики, както и да опитаме Timeless Prodgy Luxury Elixir на Skeyndor, който представлява интензивна, луксозна, анти-ейдж терапия в домашни условия, активна върху над 45 000 гена и съчетаваща над 25 патентовани активни съставки. Той съчетава три технологии на действие, а именно увеличава количеството на новите произведени клетки в кожата, подобрява тяхното качество и не на последно място – комуникацията и процесите в кожата като цяло. Еликсирът има детоксикиращо действие върху кожата и я възстановява след наличие на силен стрес, който в тялото ни се изразява в свръх производство на кортизол. Кортизолът е добър съюзник в това да действаме при нужда, но ужасен в действието си върху кожата, като засилва процесите на стареене в пъти. Резултатите от действието му често са зачервявания, пъпки, лющене и сърбеж на кожата. Нанасяйте серум 1 вечер, на почистена кожа, с препоръчителния масаж добавен в опаковката на продукта, като след като приключите с първата тубичка (достатъчна за около 10-15 дни), продължете със серум 2  и 3)

2.  Хидратирайте редовно – изглежда лесно и всички говорят за това, но изследванията показват че 80-90% от хората имат някаква степен на дехидратация на кожата. А и колко пъти си обещаваме да пием повече вода и забравяме улисани в работния процес? Началото на годината е добро време, в което да си поставите и изпълните тази задача, защото дехидратираната кожа е по-суха, старее по-бързо и дори може да образува петънца.
3. Спете поне 7 часа на денонощие – изследванията показват, че от всички „бюти“ практики това е най-простата, но най-силно отразяваща се на кожата, ако не спим поне 7 часа на денонощие. Нищо не може да се сравни по въздействие с този лесен навик по отношение на красотата и поддържането на красива и млада кожа.
4. Почиствайте правилно – използвайте специализирани почистващи гелове, пяна и ексфолианти. Особено ако кожата Ви има повече омазняването по носа, брадичката и челото (имате мазна Т зона), почистването е първата и най-необходима грижа за кожата Ви, особено след като толкова време сте я пренебрегвали. Добавете към стандартната си рутина и маска детокс с  активен въглен, вулканичен пясък и вода от исландски глетчъри. Прекрасен и бърз начин, с който само за 5 мин. да ексфолирате и пречистите кожата си!

П.П Заповядайте на Безплатен Уебинар на тема – Да кажем НЕ на МАСКНЕ

Какво е микробиота и защо е ключов термин в борбата с бактериите, които вредят на кожата ни при носенето на маски? – това е само един от въпросите, които ще си зададем по време на уебинара.
На 25.02.2021 г., от 17:30 ч. до 19:30 ч.
КЪДЕ? Online в Zoom. Ще получите линк след регистрация за участие  тук.